Opdatering af instruktørstatus

Alle kanoinstruktører, der  falder for 5 årsgrænsen , skal have opdateret deres instruktørstatus opdateret INDEN udgangen af det år, hvor den udløber.

Er det ikke sket , vil man miste sin instruktørstatus og blive slettet fra instruktørlisten uden varsel. På instruktørlisten kan man se udløbsdatoen for ens instruktørstatus.

Man henvender sig SELV til den organisation, der oprindeligt har uddannet en. (Den kan f.eks. være FFD, som er højskolernes forening.) På instruktørlisten kan man foroven finde kanosamrådets medlemmer og deres forkortelser.

Man viser ikke førstehjælpsbevis ved fornyelsen af ens instruktørstatus, men der står på instruktørkortet, at det kun er gyldigt sammen med et gyldigt førstehjælpsbevis. Et gyldigt førstehjælpsbevis er ikke over to år gammelt. Førstehjælpsbeviset skal som minimum være dette; “førstehjælps ombord på mindre fartøjer og i søsport”  (8 timer) eller et kursus, som som minimum indeholder samme pensum. Se link til uddannelsesplanen for kurset her:http://xn--frstehjlpsrd-3cbj7x.dk/wp-content/uploads/2017/12/FU_Foerstehjaelp_ombord_mindre_fartoejer_og_soesport_april_2017_1-5.pdf

Der kan være forskel på, hvordan de forskellige organisationer i kanosamrådet vælger at foretage opdateringen.

Der er normalt mulighed for at blive opdateret på det årlige kanosymposium, der normalt ligger i den 3. hele weekend i september.